Известие

Collapse
No announcement yet.

тракане в картера на 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колеги благодаря за отговоритре, наистина има логика да е тази пластина,защото някои преди мен е отварял картера и може би е правен ремонт на колата, защото варви мн добре и непуши , но това мн ме притесняваше, може би предните които са отваряли не са я стегнали достатачно, но преди 300км смених масло и сега не ми се сменя пак само заради тая ламаринка, ако е от нея няма да го отворя скоро, но имам друг проблем под дюзите ми се сабира локвички от масло а невиждам откаде идва това масло, защото от гарнитурата на капака не испуска и нищо не слиза надолу, ако може помагаите, а иначе това дранкане в картера се чува само при ниските обороти. имам и още един вапрос, капе ми вода от страната кадето е турбото и немога да разбера от него ли е има ли логика да е от там, и какжа жода има около турбото, виждам че радиатора ми не испуска но нз ве4е какво да мисля за тази кола все едно сам си вземал тракииска гробница, лопа от всякаде но за там ще чета другите статии за тези шарнири и носачи

Comment

Може някоя тапа да е поизгнила.Имал съм няколко такива слу4аи.
      164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Първоначално публикувано от vip86 Покажи съобщение
        колеги благодаря за отговоритре, наистина има логика да е тази пластина,защото някои преди мен е отварял картера и може би е правен ремонт на колата, защото варви мн добре и непуши , но това мн ме притесняваше, може би предните които са отваряли не са я стегнали достатачно, но преди 300км смених масло и сега не ми се сменя пак само заради тая ламаринка, ако е от нея няма да го отворя скоро, но имам друг проблем под дюзите ми се сабира локвички от масло а невиждам откаде идва това масло, защото от гарнитурата на капака не испуска и нищо не слиза надолу, ако може помагаите, а иначе това дранкане в картера се чува само при ниските обороти. имам и още един вапрос, капе ми вода от страната кадето е турбото и немога да разбера от него ли е има ли логика да е от там, и какжа жода има около турбото, виждам че радиатора ми не испуска но нз ве4е какво да мисля за тази кола все едно сам си вземал тракииска гробница, лопа от всякаде но за там ще чета другите статии за тези шарнири и носачи
        човече ходи при некой специалист-според мен тропането е от лагерите,моята съшто шумеше в ниските обороти,не я карай преди да я е чул некой майстор
        пиши от къде си,за да знаеме къде да те упътиме
        sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
        Продавам Алфи на части!

Comment

С какъв мотор е колата?
          По всичко което си написал почти съм сигурен че е 2.4jtd.
          Ако е така, дюзите се притягат с шестогам, а тракането най вероятно ти идва от успокоителя на веригата на маслената помпа. Ще трябва да свикнеш с тоя шум.
          Last edited by pininfarina; d.m.y г., 08:36.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

От толкова прочетено за тракане тропане и т.н. ще ме накарате и аз да лягам под колата, за да гледам и слушам има ли и нещо...
            Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

ахам!начи съм говорил за съвсем друго нещо!ок успокои ме
              Cuore Sportivo 156 2.0 T.Spark

Comment

дюзите 6те ги притегна, но не е от тях, защото течноста която се изпуска е масло а не нафта, дали е вазможно да има тапи за маслото които да са изгнили? аз попринцип съм чувал за тапи само на водата, а наистина под дюзите кадето се сабира маслото има една крагла дупка която е запушена, като тапа, трябва да забар6а хубаво да я видя и да направя някои снимка на теча хем да видя от каде трагва

Comment

дюзите 6те ги притегна, но не е от тях, защото течноста която се изпуска е масло а не нафта, дали е вазможно да има тапи за маслото които да са изгнили? аз попринцип съм чувал за тапи само на водата, а наистина под дюзите кадето се сабира маслото има една крагла дупка която е запушена, като тапа, трябва да забар6а хубаво да я видя и да направя някои снимка на теча хем да видя от каде трагва
                  Колега, разбрах вече че е дизел, но все пак погледни къде ти излиза маркучето на капачката на хидравликата, защото моето като бях доливал го бях обърнал и сочеше точно към дюзите и беше омаслило там и докато се удетих какво си бях отсякъде изкарал акъла, незнам къде е твоето, ама ако е като моето разположено, можеи от него да е!!!

Comment

Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
                    С какъв мотор е колата?
                    По всичко което си написал почти съм сигурен че е 2.4jtd.
                    Ако е така, дюзите се притягат с шестогам, а тракането най вероятно ти идва от успокоителя на веригата на маслената помпа. Ще трябва да свикнеш с тоя шум.
                    Аз сега разбрах че е дизел,съвсем се обърках с тези въпроси в една тема,от няколко колегиВ този случай наистина шума може да идва от веригата на помпата
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Аз сега разбрах че е дизел,съвсем се обърках с тези въпроси в една тема,от няколко колегиВ този случай наистина шума може да идва от веригата на помпата
                      Е то бате, гледай как всеки си задава въпроси наляво и надясно, никой не дава яснота какъв ДВГ кара и става накрая манджа с грозде!!! Аз вече не схващам какво се случва изобщо в темата!!!

Comment

направо я изтриите тая тема хахах
                        Cuore Sportivo 156 2.0 T.Spark

Comment

Working...
                        X